Creatief schrijven - groepje juf Charis

Tijdens de les spelling maken we ook geregeld een opdracht creatief schrijven. 

We leren om goede zinnen te maken en de spelling toe te passen.

We luisteren eerst naar het begin van het verhaal. We tekenen een vreemde steen en gebruiken onze fantasie: hoe ziet de steen eruit, staat er een (geheime) boodschap op? Daarnaast tekenen we iemand die deze steen na hele lang tijd vindt. Maar wat is er vroeger met de steen gebeurd? Vanwaar komt hij? Wat heeft hij meegemaakt en wat gebeurt er nu met onze steen? Lees het hieronder:






 Verhaal Luca:

In de tijd 0 op een dag, valden de dino's naar beneden op aarde. De steen werd aangevallen door de dino's. En BOEM, en BAM. De steen werd de steen die we nu kennen. Riko vindt deze steen en beslist om hem kapot te maken met zijn wapen. 


Verhaal Jarno:

De steen komt uit China, van 16667. De steen heet Tut en komt uit een muur. De steen is supergroot en de steen is heel boos omdat hij al te lang op de grond ligt. Het rare meisje beslist om de steen mee te doen naar haar planeet. 


Verhaal Liam:

De rots (steen) was een gevaarlijk monster vroeger. De handen waren gemaakt van dode mensen. Het monster noemt Hoedat. Het was doodgegaan door een bom, het jaar was 1918. Zo, wat moest Mickey doen? Hij dacht om naar de plaats te gaan die op de steen stond. Daar zit een moordenaar verstopt die hij naar de gevangenis wil brengen. 



Reacties